Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verbouwt Chinese Nachtegaal

12-09-2018, 08.58 uurBeeld: @efteling_nerd

De Chinese Nachtegaal in de Efteling wordt verbouwd. Sinds vorige week is het bekende sprookje in het Sprookjesbos niet te zien voor publiek. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 21 september, meldt een woordvoerder aan Looopings.

"Het gaat om bouwkundig onderhoud", zegt de voorlichter. Op dit moment wordt de sluiting nog niet vermeld op de officiële onderhoudskalender van het attractiepark.

De Chinese Nachtegaal was al in 1952 te vinden in het Sprookjesbos, in eerste instantie op de plek waar nu Draak Lichtgeraakt zit. In 1979 moest het vogeltje wijken voor de draak. Twintig jaar later keerde het sprookje terug, in de vorm van een groot keizerlijk paleis met een grote paleistuin. Het tafereel ligt tussen De Vliegende Fakir en de uitgang van het Sprookjesbos.

Op dit moment ondergaat ook het Kabouterdorp in het Sprookjesbos een grote renovatie. Die opknapbeurt gaat dertien weken duren. Daarnaast zijn Fata Morgana en de Bob momenteel gesloten.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be