Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

'Zet gigantische kermisattractie in Den Haag'

10-09-2018, 19.39 uur

In Den Haag moet een enorme kermisattractie komen te staan. Dat vindt de grootste politieke partij in de Haagse gemeenteraad. Er zijn plannen voor de komst van een tachtig meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof, het centrum van de Nederlandse politiek.

Vanaf 2020 ondergaat het Binnenhof een grote verbouwing. Door de renovatie moet Den Haag jarenlang een belangrijke toeristische trekpleister missen. Partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat gemis opvangen met de komst van de kermisattractie.

De toren die de partij op het oog heeft, staat op dit moment in de Italiaanse stad Bari. Eerder was de zogeheten View Tower van exploitant Dauphin al op verschillende Nederlandse kermissen te vinden. De eigenaar van de uitkijktoren is bereid om de attractie naar Den Haag te laten komen.

Raadslid Ralf Sluijs is dolenthousiast over het plan voor de 'Hoftoren'. "Het brengt onze citymarketing letterlijk naar een hoog niveau", vertelt hij aan Omroep West. "Plezier voor jong en oud." Zijn partij heeft aan het stadsbestuur gevraagd of de attractie in te passen is in de plannen voor de renovatie.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be