Nieuws

'Zet gigantische kermisattractie in Den Haag'

10-09-2018, 19:39 uur | Reacties

In Den Haag moet een enorme kermisattractie komen te staan. Dat vindt de grootste politieke partij in de Haagse gemeenteraad. Er zijn plannen voor de komst van een tachtig meter hoge uitkijktoren bij het Binnenhof, het centrum van de Nederlandse politiek.

Vanaf 2020 ondergaat het Binnenhof een grote verbouwing. Door de renovatie moet Den Haag jarenlang een belangrijke toeristische trekpleister missen. Partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos wil dat gemis opvangen met de komst van de kermisattractie.


ZIE OOK: Attractiepark Rotterdam baalt van reuzenrad in de stad

De toren die de partij op het oog heeft, staat op dit moment in de Italiaanse stad Bari. Eerder was de zogeheten View Tower van exploitant Dauphin al op verschillende Nederlandse kermissen te vinden. De eigenaar van de uitkijktoren is bereid om de attractie naar Den Haag te laten komen.

Raadslid Ralf Sluijs is dolenthousiast over het plan voor de 'Hoftoren'. "Het brengt onze citymarketing letterlijk naar een hoog niveau", vertelt hij aan Omroep West. "Plezier voor jong en oud." Zijn partij heeft aan het stadsbestuur gevraagd of de attractie in te passen is in de plannen voor de renovatie.

ZIE OOK: Nu open in Scheveningen: veertig meter hoog reuzenrad boven zee

Reacties