Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Mark Rutte legt laatste hand aan nieuwe attractie Madurodam

08-09-2018, 17.39 uur

Minister-president Mark Rutte heeft in Madurodam de laatste hand gelegd aan een nieuwe attractie. Het Haagse themapark opent eind september de overdekte familieattractie Waterwolf, die het verhaal vertelt van de drooglegging van het Haarlemmermeer.

Daarvoor werd een replica gebouwd van 's werelds grootste stoommachine. Samen met Ties Brink (16), de 'burgemeester' van Madurodam, draaide Rutte de moeren van de stoommachine aan. "Daardoor kunnen de indrukwekkende balansarmen hun werk gaan doen", meldt een woordvoerster.

"Bezoekers mogen zelf de handen uit de mouwen steken zodat ze beleven hoe Nederlanders van water land maken en hoe gemalen ons land tot op de dag van vandaag droog houden."

Waterwolf wordt de vijfde overdekte attractie in Madurodam. De komende weken gaat de attractie proefdraaien. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend.

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be