Wildlands Adventure Zoo Emmen

Manager Wildlands Emmen: 'Bezoekers moeten meer dieren zien'

09-09-2018, 10:42 uur | Reacties

Het is onacceptabel dat bezoekers van Wildlands Adventure Zoo Emmen weinig dieren te zien krijgen. Dat vindt de nieuwe marketingmanager van het Drentse dierenpark. Wildlands krijgt al sinds de opening in 2016 kritiek op de geringe hoeveelheid dieren. Marketeer Hans Poppelaars wil daar verandering in brengen.

De ijsberen van Wildlands spannen de kroon. Die laten zich nauwelijks aan het publiek zien. "Het kán niet dat mensen 30 euro voor een kaartje betalen en vervolgens geen ijsbeer te zien krijgen", vertelt Poppelaars aan het Dagblad van het Noorden. "Daar moeten we echt iets aan doen."


ZIE OOK: Directeur Wildlands over gebrek aan dieren: 'We lopen ver voor op de concurrent'

De opmerkingen staan haaks op de lezing van Wildlands-directeur Frankwin van Beers. Die liet de afgelopen jaren regelmatig weten dat hij juist trots is op de manier waarop het park dieren presenteert. "We lopen ongeveer twintig jaar voor op de concurrent", zei Van Beers in 2016. "Het is straks heel gewoon dat je een verrekijker nodig hebt om een leeuw te zien."

Marketeer Poppelaars vreest dat Wildlands te veel oog heeft gehad voor de dieren en te weinig voor wat bezoekers willen. "De verzorgers mogen dan wel zeggen dat de dieren stressgevoelig zijn en recht hebben op hun privacy, maar we móeten ze laten zien. Laat ze hun rustplek houden, maar zorg ervoor dat die plek wel te zien is."

Op dit moment is het park druk bezig om te inventariseren op welke locaties te weinig dieren te zien zijn, zodat er maatregelen genomen kunnen worden. De komst van een extra neushoorn is al bevestigd. Die komt nog deze maand naar Emmen.

Poppelaars: "We gaan met oplossingen komen, nog dit jaar. We willen dat de Emmenaren weer trots worden op het park. Dat waren ze vroeger ook op de oude dierentuin."

ZIE OOK: Koerswijziging: Wildlands Emmen is weer een dierentuin

Reacties