Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Manager Wildlands Emmen: 'Bezoekers moeten meer dieren zien'

09-09-2018, 10.42 uur

Het is onacceptabel dat bezoekers van Wildlands Adventure Zoo Emmen weinig dieren te zien krijgen. Dat vindt de nieuwe marketingmanager van het Drentse dierenpark. Wildlands krijgt al sinds de opening in 2016 kritiek op de geringe hoeveelheid dieren. Marketeer Hans Poppelaars wil daar verandering in brengen.

De ijsberen van Wildlands spannen de kroon. Die laten zich nauwelijks aan het publiek zien. "Het kán niet dat mensen 30 euro voor een kaartje betalen en vervolgens geen ijsbeer te zien krijgen", vertelt Poppelaars aan het Dagblad van het Noorden. "Daar moeten we echt iets aan doen."

De opmerkingen staan haaks op de lezing van Wildlands-directeur Frankwin van Beers. Die liet de afgelopen jaren regelmatig weten dat hij juist trots is op de manier waarop het park dieren presenteert. "We lopen ongeveer twintig jaar voor op de concurrent", zei Van Beers in 2016. "Het is straks heel gewoon dat je een verrekijker nodig hebt om een leeuw te zien."

Marketeer Poppelaars vreest dat Wildlands te veel oog heeft gehad voor de dieren en te weinig voor wat bezoekers willen. "De verzorgers mogen dan wel zeggen dat de dieren stressgevoelig zijn en recht hebben op hun privacy, maar we móeten ze laten zien. Laat ze hun rustplek houden, maar zorg ervoor dat die plek wel te zien is."

Op dit moment is het park druk bezig om te inventariseren op welke locaties te weinig dieren te zien zijn, zodat er maatregelen genomen kunnen worden. De komst van een extra neushoorn is al bevestigd. Die komt nog deze maand naar Emmen.

Poppelaars: "We gaan met oplossingen komen, nog dit jaar. We willen dat de Emmenaren weer trots worden op het park. Dat waren ze vroeger ook op de oude dierentuin."

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be