Wildlands Adventure Zoo Emmen

Koerswijziging: Wildlands Emmen is weer een dierentuin

08-09-2018, 10:17 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen mag weer een dierentuin genoemd worden. Dat heeft de nieuwe marketingmanager van het Drentse dierenpark besloten. Tot nu toe was het een taboe om Wildlands te classificeren als 'dierentuin'. Volgens directie en woordvoerders moest gesproken worden over 'een themapark met dieren en attracties'.

Dat werkte niet, ontdekte marketingmanager Hans Poppelaars. "We zijn doorgeslagen in de manier waarop we ons afficheerden", vertelt hij in een interview met het Dagblad van het Noorden. "Wat is er mis mee als mensen een dierenpark verwachten en ter plekke zien dat er ook attracties zijn? We zijn de afgelopen jaren te streng voor onszelf geweest."


ZIE OOK: Bezoekers laten Wildlands Emmen links liggen: 1,8 miljoen euro verlies

Wildlands is de opvolger van Dierenpark Emmen, het oude Noorder Dierenpark. Sinds de opening in 2016 wilde men zich bewust niet profileren als een dierentuin. In het park staan namelijk ook attracties, waaronder een boottochtje en een safariritje. "Daarmee hebben we deuren voor onszelf dichtgegooid die we niet dicht hadden moeten gooien", aldus Poppelaars. "Dat doen we dus niet meer."

Het gaat niet goed met Wildlands. De afgelopen jaren kreeg het park veel negatieve recensies op reviewsites, onder meer vanwege het gebrek aan dieren. Bovendien vallen de bezoekersaantallen tegen en werd er vorig jaar 1,8 miljoen euro verlies gedraaid.

Ook dit jaar stevent het dierenpark af op een verlies. Er zijn jaarlijks 1,1 miljoen bezoekers nodig om quitte te draaien, maar dat aantal wordt in 2018 - ondanks de opening van een nieuwe achtbaan - bij lange na niet gehaald. "We hebben geen enkele maand volgens begroting gedraaid", geeft marketingmanager Poppelaars toe.

Hij is wel hoopvol over de toekomst. "Sinds het voorjaar gaat het wel elke maand weer iets beter", beweert de marketeer. Bovendien zouden de recensies steeds positiever worden.

ZIE OOK: 'Achtbaan in Wildlands lokt geen extra bezoekers'

Reacties