Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

Staatssecretaris hamert op gezond eten in attractieparken

14-09-2018, 20:38 uur | Reacties

Nederlandse attractie- en dierenparken moeten meer gezond eten aanbieden. Daarvoor pleit staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Hij sprak gisteren op een congres over gezonde voeding in pretparken.

"Overgewicht onder kinderen is een groot probleem", vertelde staatssecretaris Blokhuis tijdens het congres in Apenheul. "In 2016 had bijna 14 procent van de Nederlandse kinderen overgewicht." Hij vindt het een goede zaak dat pretparken, dierentuinen en musea zich samen inzetten voor gezonde voeding. "Ik nodig alle dagattracties van harte uit om mee te praten over het preventieakkoord."

ZIE OOK: Movie Park Germany: 'Gezond eten in pretpark werkt niet'

Twaalf dagattracties hebben met elkaar afgesproken om meer gezonde producten te gaan aanbieden. Het gaat om Apenheul, Artis, Beekse Bergen, Burgers' Zoo, DierenPark Amersfoort, het Dolfinarium, Duinrell, Avonturenpark Hellendoorn, NEMO Science Museum, Het Scheepvaartmuseum, Toverland en Wildlands.

De werkgroep is een initiatief van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners. Een jaar geleden werden de plannen gepresenteerd. Sindsdien haalden Slagharen en Duinrell energiedrankjes uit de schappen, introduceerde Avonturenpark Hellendoorn meer gezonde gerechten en opende Toverland een groot bedieningsrestaurant.

ZIE OOK: Pretparken willen gezonder eten aanbieden

Reacties
Bijdrage