Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Meisjes gewond door confettikanon in pretpark

08-09-2018, 18.17 uur

Twee meisjes zijn gewond geraakt door een verkeerd afgestelde confettimachine in een Zweeds pretpark. Tijdens een concert in attractiepark Gröna Lund werd afgelopen maand confetti in het publiek geschoten. Daarbij kwam per ongeluk ook een onderdeel van de machine mee.

Het onderdeel raakte de hoofden van twee meisjes van 15 en 16 jaar. Eén van de twee liep een hoofdwond op, de ander kreeg zelfs een hersenschudding. "We bieden onze excuses aan en nemen volledige verantwoordelijkheid voor dit incident", zegt een woordvoerster.

Na het ongeluk is het park meteen gestopt met het gebruiken van confettikanonnen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de machine in kwestie een opzetstuk miste. Volgens Gröna Lund heeft de leverancier van de apparaten maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be