Disneyland Paris

Verjaardagsfeest Disneyland Paris na anderhalf jaar voorbij

10-09-2018, 12:32 uur | ReactiesFoto: @ED92live, @cafe_mickey

Na anderhalf jaar is Disneyland Paris gestopt met het vieren van het 25-jarig jubileum. Sinds eind maart 2017 stond het pretparkresort in het teken van een uitbundig verjaardagsfeest met speciale decoraties en aangepast entertainment. Vanaf vandaag zijn de feestelijkheden officieel voorbij.

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag kleurden de Disney-parken anderhalf jaar lang blauw. Op veel plekken waren blauwe medaillons, vaandels, vlaggen, sculpturen en ornamenten te vinden. Disney-figuren kregen blauwe pakken aan. Ook kwamen er aangepaste tickets en werden op verschillende plaatsen grote fotoborden neergezet.


ZIE OOK: Disneyland Paris kleurt blauw voor 25-jarig jubileum

Een paar decoraties zijn vannacht al weggehaald. De rest volgt de komende dagen. Daarnaast zijn de jubileumshows Happy Anniversary Disneyland Paris en The Starlit Princess Waltz verdwenen. Beide voorstellingen werden zondag voor het laatst opgevoerd.

Om het jubileum kracht bij te zetten, introduceerde Disneyland Paris vorig jaar ook een nieuwe parade - Disney Stars on Parade - en een nieuw avondspektakel - Disney Illuminations. Die producties blijven in ieder geval nog te zien tot en met september 2019.

Verder werd de overdekte achtbaan Space Mountain: Mission 2 omgebouwd tot Hyperspace Mountain, met een Star Wars-thema. Ook daar verandert voorlopig niets aan.

Disneyland Paris opende op 12 april 1992, toen nog als Euro Disneyland. Het komende jaar staat in het teken van een nieuwe Lion King-show en de langverwachte heropening van spookhuis Phantom Manor.

ZIE OOK: Disneyland Paris viert ook volgend jaar nog 25e verjaardag

Reacties