Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mind Mystery

Nieuw themapark Mind Mystery geopend: dit is er te beleven

05-10-2018, 17.05 uur

In Noord-Limburg is deze week een nieuwe toeristische attractie geopend: Mind Mystery. Het kleinschalige themapark staat volledig in het teken van gezichtsbedrog. Bezoekers maken onder meer een wandeling door een huis dat volledig op zijn kop is gebouwd.

Verder omvat de nieuwe trekpleister een spiegellabyrint en een draaiende tunnel met speciale effecten. Ook worden gasten op het verkeerde been gezet met behulp van een groot aantal intrigerende optische illusies, waaronder hologrammen, misleidende kunstwerken, 3D-schilderijen, lastige puzzels en bedrieglijke fotolocaties. Het water stroomt er omhoog.

Bij binnenkomst zien bezoekers eerst een voorshow waarin het verhaal achter Mind Mystery wordt uitgelegd. Dat gaat over de oude uitvinder Siebrandt Jacob van Moelberen, die de zwaartekracht probeerde te overwinnen. Bij één van zijn experimenten kwam zijn huis op zijn kop te staan.

"We verwachten dat mensen zich hier zeker tweeënhalf uur kunnen vermaken", vertelt bedenker Jac Siebers aan Looopings. "Ik ben ervan overtuigd dat er minder conflicten en ruzies in de wereld zouden zijn als iedereen dit zou zien. Mensen zouden minder snel overtuigd zijn van hun eigen gelijk. Want als je hier naar buiten loopt, weet je dat niets zeker is."

Alle onderdelen van Mind Mystery werden in eigen beheer ontwikkeld. Het is de bedoeling dat er in een later stadium nog een interactief doolhof wordt toegevoegd. In eerste instantie spraken de initiatiefnemers over 60.000 bezoekers per jaar. Siebers: "Maar met 25.000 bezoekers kunnen we ook prima uit de voeten."

Mind Mystery ligt in de gemeente Horst aan de Maas, op ongeveer een kwartier rijden van attractiepark Toverland. Het park is vooralsnog dagelijks geopend, met uitzondering van de dinsdagen. Entreekaarten voor volwassenen kosten online 13,95 euro en aan de kassa 15,95 euro. Vanwege de beperkte capaciteit raadt men aan om tickets vooraf te reserveren. Parkeren is gratis.

Meer Mind Mystery
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be