Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Linnanmäki

Pretpark sluit attractie na mysterieus ongeluk

06-09-2018, 08.45 uur

Een pretpark in Finland heeft een attractie gesloten naar aanleiding van een merkwaardig ongeluk. In attractiepark Linnanmäki raakte onlangs een 9-jarig meisje gewond door een val uit een octopus. Hoe het incident kon gebeuren, blijft voorlopig een raadsel.

"Hoewel er veel bezoekers om de molen heen stonden, heeft niemand kunnen zien wat er precies is gebeurd", vertelt directrice Pia Adlivankin aan regionale media. "Maar het feit dat een kind uit een attractie kon vallen, is zorgwekkend. Daarom stellen we een onderzoek in."

Bij een inspectie van de attractie, die Mustekala heet, werden geen technische tekortkomingen gevonden. Volgens directrice Adlivankin wordt nu overwogen om naast veiligheidsbeugels ook gordels te installeren in de gondels.

Mustekala werd gebouwd door de Duitse firma Schwarzkopf. De molen opende in 1985. Het slachtoffer van het ongeval heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

Meer Linnanmäki
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be