Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Doloris

Plannen voor nieuwe Brabantse attractie gepresenteerd

07-09-2018, 12.00 uur

Er zijn plannen bekendgemaakt voor een mysterieuze Brabantse attractie. In Tilburg opent volgend jaar een surrealistisch doolhof. De nieuwe walkthrough-beleving telt veertig verschillende kamers die bezoekers al klimmend en kruipend kunnen verkennen. Het interactieve labyrint gaat Doloris heten.

Dat hebben de initiatiefnemers vandaag bekendgemaakt. "Het is moeilijk om uit te leggen wat je als bezoeker gaat ervaren", zegt bedenker Tim Henrik Schneider. "Je moet het meemaken." Hij spreekt over "een alternatieve realiteit die het zelfbewustzijn en de verbeelding triggert en je zintuigen op scherp zet".

Vijftien Nederlandse en vijf Duitse kunstenaars bouwen momenteel aan de installatie, die in mei 2019 af moet zijn. Er komt ook een rooftopbar met een terras van vierhonderd vierkante meter. Entreekaarten zijn binnenkort verkrijgbaar.

Looopings maakte in juli al melding van de komst van de walkthrough-attractie. De details ontbraken toen nog.

Meer Doloris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be