Kermis

Ongeluk op kermis Alkmaar: vrouw gewond door Break Dance

05-09-2018, 07:59 uur | Reacties

Op de kermis in de Noord-Hollandse stad Alkmaar is zondagavond een vrouw gewond geraakt. Dat melden verschillende ooggetuigen aan Looopings. Het slachtoffer kwam terecht onder een gondel van de Break Dance. Ze liep ernstige verwondingen op aan haar been.

"Het was een gekkenhuis vanwege de drukte", vertelt een kermisbezoeker. "Na een rondje had je twee tellen om een plek te scoren, anders was je te laat. De schijf stopte niet eens helemaal met draaien." Toen de vrouw een plekje probeerde te bemachtigen, kwam ze ten val.


ZIE OOK: Jongen overleden na ongeluk met kermisattractie

Daardoor kwam de vrouw bekneld te zitten onder een gondel. "Toen het personeel geschreeuw hoorde, werd de attractie stilgezet." Vervolgens is de Break Dance ontruimd en kwam een ambulance ter plaatse. Een getuige spreekt over "een grote wond". "Haar hele been is open", schreef een ander op Snapchat.

Exploitant Frank Zuidema bevestigt dat er zondagavond rond 23.20 uur een incident plaatsvond tijdens het in- en uitstappen. "Ik heb gistermiddag contact gehad met het slachtoffer", laat hij weten. "Ze is erg geschrokken, maar inmiddels is ze gelukkig aan de beterende hand." Om privacyredenen wil hij verder niet op het voorval ingaan. Ook de politie doet geen inhoudelijke mededelingen.ZIE OOK: Meisje gewond door klap van kermisattractie

Reacties