Efteling

Grote opknapbeurt voor oud Efteling-sprookje

04-09-2018, 20:56 uur | ReactiesFoto: @QDude24

Eén van de oudste stukjes van de Efteling krijgt een grote opknapbeurt. Het Kabouterdorp in het Sprookjesbos wordt de komende weken onder handen genomen. De renovatie, die dertien weken gaat duren, is volgens de Efteling hard nodig.

"Blaadjes verstoppen de goten, extra paddenstoelen groeien op de balken en de eerste lekkages worden zichtbaar", legt een woordvoerster uit. De komende weken vervangen medewerkers waar nodig de gevels, daken, houtconstructies, deuren, kozijnen en het stucwerk van de drie grote huizen.


ZIE OOK: Paddenstoelen in de Efteling al vier maanden afgesloten

Verder vinden er schoonmaak- en schilderwerkzaamheden plaats. Er komt ook nieuwe verlichting. "En zelfs aan de tuintjes en vijvers rondom wordt gedacht." Tijdens de verbouwing blijft het pad langs de huisjes geopend. Er zijn bouwhekken neergezet. Vanaf eind november zijn de kabouters weer te ontmoeten.

In het Kabouterdorp staan ook drie grote paddenstoelen waar kinderen doorheen kunnen lopen. Dat gedeelte is al sinds eind vorig jaar afgesloten. Voorlopig blijft dat zo. "We bekijken op dit moment diverse opties voor de paddenstoelengroep", legt een voorlichter uit. "Het kan dus zomaar zijn dat hier nieuwe plannen uit voortkomen."

Het Kabouterdorp was in 1952 één van de eerste tien sprookjes in het Sprookjesbos. In 1972 en 1980 is het dorp flink uitgebreid. De sluiting wordt vooralsnog niet vermeld op de officiële onderhoudskalender van het attractiepark.ZIE OOK: Efteling vernieuwt Fata Morgana: dit gaat er veranderen

Reacties