Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Grote opknapbeurt voor oud Efteling-sprookje

04-09-2018, 20.56 uurBeeld: @QDude24

Eén van de oudste stukjes van de Efteling krijgt een grote opknapbeurt. Het Kabouterdorp in het Sprookjesbos wordt de komende weken onder handen genomen. De renovatie, die dertien weken gaat duren, is volgens de Efteling hard nodig.

"Blaadjes verstoppen de goten, extra paddenstoelen groeien op de balken en de eerste lekkages worden zichtbaar", legt een woordvoerster uit. De komende weken vervangen medewerkers waar nodig de gevels, daken, houtconstructies, deuren, kozijnen en het stucwerk van de drie grote huizen.

Verder vinden er schoonmaak- en schilderwerkzaamheden plaats. Er komt ook nieuwe verlichting. "En zelfs aan de tuintjes en vijvers rondom wordt gedacht." Tijdens de verbouwing blijft het pad langs de huisjes geopend. Er zijn bouwhekken neergezet. Vanaf eind november zijn de kabouters weer te ontmoeten.

In het Kabouterdorp staan ook drie grote paddenstoelen waar kinderen doorheen kunnen lopen. Dat gedeelte is al sinds eind vorig jaar afgesloten. Voorlopig blijft dat zo. "We bekijken op dit moment diverse opties voor de paddenstoelengroep", legt een voorlichter uit. "Het kan dus zomaar zijn dat hier nieuwe plannen uit voortkomen."

Het Kabouterdorp was in 1952 één van de eerste tien sprookjes in het Sprookjesbos. In 1972 en 1980 is het dorp flink uitgebreid. De sluiting wordt vooralsnog niet vermeld op de officiële onderhoudskalender van het attractiepark.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be