Efteling

Gemeente trots: 'Nauwelijks files rond de Efteling'

03-09-2018, 15:45 uur | Reacties

De gemeente Loon op Zand kijkt met een goed gevoel terug op de drukte rond de Efteling in de zomervakantie. Op de toegangswegen richting het attractiepark - de Europalaan en de N261 - stonden volgens de gemeente veel minder files dan in voorgaande jaren.

"De eerste maatregelen op de Europalaan werpen hun vruchten af", staat in een persbericht. Zo zijn de rijbanen verbreed en werden regelmatig verkeersregelaars ingezet. "Waar andere zomers files in en uit Kaatsheuvel het beeld bepaalden, verloopt de zomer van 2018 op een enkele file na, gestroomlijnder."


ZIE OOK: Gekkenhuis in de Efteling: attractiepark kan gigantische drukte niet aan

Er komen nog meer verbeteringen. In december moet de Europalaan voorzien zijn van speciale wisselstroken, die eigenlijk al in het voorjaar af hadden moeten zijn. Daarnaast wordt in 2019 een fietstunnel aangelegd, waardoor auto's niet meer hoeven te wachten op overstekende fietsers en voetgangers.

"De capaciteit van de weg wordt dan bijna verdubbeld", belooft de gemeente. "Met de huidige bezoekersaantallen van de Efteling rijdt het verkeer dan soepel door."

ZIE OOK: Deze maatregel moet files bij de Efteling voorkomen

Reacties