Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Gemeente trots: 'Nauwelijks files rond de Efteling'

03-09-2018, 15.45 uur

De gemeente Loon op Zand kijkt met een goed gevoel terug op de drukte rond de Efteling in de zomervakantie. Op de toegangswegen richting het attractiepark - de Europalaan en de N261 - stonden volgens de gemeente veel minder files dan in voorgaande jaren.

"De eerste maatregelen op de Europalaan werpen hun vruchten af", staat in een persbericht. Zo zijn de rijbanen verbreed en werden regelmatig verkeersregelaars ingezet. "Waar andere zomers files in en uit Kaatsheuvel het beeld bepaalden, verloopt de zomer van 2018 op een enkele file na, gestroomlijnder."

Er komen nog meer verbeteringen. In december moet de Europalaan voorzien zijn van speciale wisselstroken, die eigenlijk al in het voorjaar af hadden moeten zijn. Daarnaast wordt in 2019 een fietstunnel aangelegd, waardoor auto's niet meer hoeven te wachten op overstekende fietsers en voetgangers.

"De capaciteit van de weg wordt dan bijna verdubbeld", belooft de gemeente. "Met de huidige bezoekersaantallen van de Efteling rijdt het verkeer dan soepel door."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be