Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Dolfijnenshow Parc Astérix weer verstoord door dierenactivisten

03-09-2018, 08.36 uur | Reacties

Dierenactivisten laten het Franse pretpark Parc Astérix niet met rust. Afgelopen zaterdag is de dolfijnenshow in het attractiepark opnieuw verstoord door actievoerders. Ze eisen dat de voorstelling - waarin dolfijnen kunstjes moeten doen voor publiek - onmiddellijk verdwijnt.

Leden van de Franse vereniging One Voice gingen met spandoeken en borden voor de tribune staan. Daarop werd de show stilgelegd. Het theater is vervolgens ontruimd. In juli werd de voorstelling ook al verstoord, toen door de Frans-Duitse actiegroep Save the Ocean.

De activisten protesteren ook tegen het lot van de 34 jaar oude dolfijn Femke. Het dier zou depressief zijn geworden in Parc Astérix nadat haar zoon enkele jaren geleden werd verkocht aan een dolfinarium in Griekenland.

Een petitie die vraagt om Femke over te brengen naar een speciaal reservaat, is de afgelopen maanden ruim 108.000 keer getekend. Volgens het pretpark vertoont de dolfijn abnormaal gedrag omdat ze lijdt aan een zeldzame chronische ziekte.

Femke verhuisde in 2008 naar Frankrijk vanuit het Dolfinarium in Harderwijk. Daar kampte ze ook al met gezondheidsproblemen. Parc Astérix is eigendom van de Franse groep Compagnie des Alpes, net als onder meer Walibi Holland en Walibi Belgium.

Meer Parc Astérix
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be