Attractiepark Toverland

Beroemd zwaard Excalibur verdwenen uit Toverland

05-09-2018, 12.45 uur | ReactiesFoto: @84eric

Toverland heeft het magische zwaard Excalibur weggehaald. Het bekende attribuut was één van de blikvangers in het nieuwe themagebied Avalon, dat op 7 juli openging. Al enkele dagen na de opening raakte het zwaard beschadigd. Bezoekers probeerden Excalibur hardhandig uit een steen te trekken.

In eerste instantie brokkelde alleen het uiteinde van het zwaard af. Later ging ook het handvat kapot. Medewerkers wikkelden het decorstuk vervolgens deels in met zwarte tape. Inmiddels is Excalibur helemaal verdwenen.


ZIE OOK: Magisch zwaard Excalibur gearriveerd in Toverland

Om onduidelijke redenen was het oorspronkelijke zwaard niet gemaakt van metaal, maar van niet al te stevig beton. "We zijn nu op zoek naar een meer duurzame oplossing", vertelt een woordvoerster van Toverland aan Looopings. "We verwachten daar binnenkort meer over bekend te kunnen maken."

Volgens de legende is de persoon die erin slaagt om het zwaard uit de steen te trekken de nieuwe koning van Engeland. Themagebied Avalon draait om tovenaar Merlijn. In het nieuwe gedeelte staan twee attracties: wing coaster Fenix en waterattractie Merlin's Quest.

ZIE OOK: Zo fotogeniek is de nieuwe wing coaster van Toverland

Reacties