Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Beroemd zwaard Excalibur verdwenen uit Toverland

05-09-2018, 12.45 uurBeeld: @84eric

Toverland heeft het magische zwaard Excalibur weggehaald. Het bekende attribuut was één van de blikvangers in het nieuwe themagebied Avalon, dat op 7 juli openging. Al enkele dagen na de opening raakte het zwaard beschadigd. Bezoekers probeerden Excalibur hardhandig uit een steen te trekken.

In eerste instantie brokkelde alleen het uiteinde van het zwaard af. Later ging ook het handvat kapot. Medewerkers wikkelden het decorstuk vervolgens deels in met zwarte tape. Inmiddels is Excalibur helemaal verdwenen.

Om onduidelijke redenen was het oorspronkelijke zwaard niet gemaakt van metaal, maar van niet al te stevig beton. "We zijn nu op zoek naar een meer duurzame oplossing", vertelt een woordvoerster van Toverland aan Looopings. "We verwachten daar binnenkort meer over bekend te kunnen maken."

Volgens de legende is de persoon die erin slaagt om het zwaard uit de steen te trekken de nieuwe koning van Engeland. Themagebied Avalon draait om tovenaar Merlijn. In het nieuwe gedeelte staan twee attracties: wing coaster Fenix en waterattractie Merlin's Quest.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be