Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Pretpark breekt 25 meter hoge thrillride af

03-09-2018, 10.11 uur

Een Duits pretpark heeft besloten om een 25 meter hoge thrillride af te breken. Op zondag 21 oktober is het looping-schip Fliegender Hai in Hansa-Park voor het laatst geopend. Daarna sluit de attractie definitief.

Dat heeft Hansa-Park afgelopen weekend bekendgemaakt. Fliegender Hai opende in 1991. "De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat we de haai gedag moeten zeggen", staat in een verklaring. Er zouden geen reserveonderdelen meer beschikbaar zijn.

Met de afbraak verdwijnt één van de laatste looping-schepen van fabrikant Huss Park Attractions. Het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind nam eind vorig jaar al afscheid van een soortgelijke attractie. In Attractiepark Slagharen stond tot 2014 een exemplaar met de naam Traumboot. Het is niet duidelijk of die attractie ooit nog terugkeert.

Hansa-Park heeft wel iets om naar uit te kijken: in 2019 wordt een sensationele drop tower van maar liefst 120 meter hoog in gebruik genomen.

Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be