Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Nationalisten en Plopsaland slaan handen ineen

03-09-2018, 13:07 uur | Reacties

Plopsaland is in zee gegaan met twee nationalistische politieke partijen uit Vlaanderen. Het attractiepark was afgelopen weekend al het toneel van een gezinsdag van de controversiële partij Vlaams Belang. Over twee weken vindt in Plopsaland De Panne een familiedag plaats van de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Zaterdag had Vlaams Belang het Plopsa Theater afgehuurd voor een politieke bijeenkomst. "Terwijl gekleurde armoede en de asielzoekers alle aandacht krijgen, blijft een steeds groter wordende groep Vlamingen in de kou staan", vertelde voorzitter Tom Van Grieken op de plek waar normaal gesproken shows met Studio 100-figuren als clowns Bumba worden opgevoerd.

ZIE OOK: Directeur Plopsaland bang voor terroristische aanslag in pretpark

Hij sprak ook zijn afschuw uit over "omgekeerd racisme", waarbij allochtonen het voorzien hebben op Vlamingen. Politica Anke Van dermeersch haalde op hetzelfde podium uit naar steden als Antwerpen, Gent en Brussel, die volgens haar "multicul-getto's" zijn geworden.

Reguliere gasten konden niet om de politieke bijeenkomst heen: bij de ingang van het familiepark stonden verschillende Vlaams Belang-tentjes.

Op zondag 16 september is de Nieuw-Vlaamse Alliantie te gast in Plopsaland. Dan blijft het park zelfs gesloten voor andere bezoekers. 's Middags geeft K3 een exclusief optreden, na afloop van een half uur durende toespraak van partijvoorzitter Bart De Wever.

ZIE OOK: Plopsaland op de vingers getikt voor discriminatie tijdens moslimevenement

Reacties
Bijdrage