Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Nationalisten en Plopsaland slaan handen ineen

03-09-2018, 13.07 uur

Plopsaland is in zee gegaan met twee nationalistische politieke partijen uit Vlaanderen. Het attractiepark was afgelopen weekend al het toneel van een gezinsdag van de controversiële partij Vlaams Belang. Over twee weken vindt in Plopsaland De Panne een familiedag plaats van de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Zaterdag had Vlaams Belang het Plopsa Theater afgehuurd voor een politieke bijeenkomst. "Terwijl gekleurde armoede en de asielzoekers alle aandacht krijgen, blijft een steeds groter wordende groep Vlamingen in de kou staan", vertelde voorzitter Tom Van Grieken op de plek waar normaal gesproken shows met Studio 100-figuren als clowns Bumba worden opgevoerd.

Hij sprak ook zijn afschuw uit over "omgekeerd racisme", waarbij allochtonen het voorzien hebben op Vlamingen. Politica Anke Van dermeersch haalde op hetzelfde podium uit naar steden als Antwerpen, Gent en Brussel, die volgens haar "multicul-getto's" zijn geworden.

Reguliere gasten konden niet om de politieke bijeenkomst heen: bij de ingang van het familiepark stonden verschillende Vlaams Belang-tentjes.

Op zondag 16 september is de Nieuw-Vlaamse Alliantie te gast in Plopsaland. Dan blijft het park zelfs gesloten voor andere bezoekers. 's Middags geeft K3 een exclusief optreden, na afloop van een half uur durende toespraak van partijvoorzitter Bart De Wever.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be