Bobbejaanland

Slechte zomer voor Bobbejaanland: 9 procent minder bezoekers

01-09-2018, 16.38 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Bobbejaanland heeft geen goede zomer achter de rug. Het Vlaamse pretpark trok in de maanden juni, juli en augustus 9 procent minder bezoekers dan een jaar eerder. Dat bevestigt een woordvoerster aan Belgische media. Exacte cijfers worden niet bekendgemaakt.

Volgens de voorlichtster is de opvallende daling te wijten aan de langdurige hittegolf en het wereldkampioenschap voetbal, waarbij België het schopte tot de halve finale.


ZIE OOK: Virtual reality-achtbaan Bobbejaanland werkt niet bij regen

Bobbejaanland opende dit jaar geen nieuwe attractie. Wel werd een bestaande achtbaan uitgerust met virtualreality-brillen. Dat ging gepaard met een opeenstapeling van technische problemen.

Het pretpark staat nog wel een drukke periode te wachten: op 17 oktober begint het Halloween-seizoen. Volgend jaar opent Bobbejaanland een spectaculaire lanceerachtbaan.

Ook Plopsa Indoor Hasselt zag het aantal bezoekers in de zomervakantie fors afnemen. Daar kwamen 18 procent minder mensen dan vorig jaar. Walibi Belgium, Plopsaland De Panne, Bellewaerde en Plopsa Coo merkten naar eigen zeggen geen grote veranderingen ten opzichte van 2017.

ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland opgedoken

Reacties