Efteling

Boze buurtbewoners verspreiden anti-Efteling-pamflet

01-09-2018, 13:42 uur | ReactiesFoto: @KBoodschap

Omwonenden van de Efteling hebben de strijdbijl nog niet begraven. Enkele buurtbewoners blijven protesteren tegen de uitbreidingsplannen van het attractiepark, zelfs nu het bestemmingsplan naar aanleiding van hun klachten is aangepast. In Kaatsheuvel zijn de afgelopen dagen pamfletten verspreid die oproepen tot actie.

De Efteling wil de komende jaren aan twee kanten groeien, maar dat zien sommige omwonenden totaal niet zitten. Ze vrezen voor meer verkeers- en geluidsoverlast. Om de klagers tegemoet te komen, werden er onlangs verschillende wijzigingen doorgevoerd in het bestemmingsplan. Blijkbaar zijn enkele buurtbewoners nog steeds niet tevreden.


ZIE OOK: Bestemmingsplan Efteling aangepast na klachten

Het aangepaste plan wordt op donderdag 6 september besproken tijdens een raadsvergadering van de gemeente Loon op Zand. "Wij willen u vragen om massaal aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst", staat op de flyer. "Op deze manier kunt u alleen al door uw aanwezigheid uw ongenoegen kenbaar maken over de voorgenomen plannen die onze leefomgeving zullen veranderen."

Het pamflet is ondertekend door de Stichting Behoud Natuur en Leefomgeving Kaatsheuvel. "Wij als stichting zullen gebruikmaken van ons spreekrecht, maar u als burger kunt dit ook."

Twee weken na de vergadering - op donderdag 20 september - neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de uitbreidingsplannen.

De Efteling wil in 2020 een grote attractie openen op een nieuw stuk grond in de buurt van Vogel Rok en het Efteling Hotel.

ZIE OOK: Dit wordt het thema van de nieuwe achtbaan in de Efteling

Reacties