Efteling

Efteling vernieuwt Fata Morgana: dit gaat er veranderen

31-08-2018, 14.49 uur | Reacties

Eén van de bekendste Efteling-attracties krijgt een grote onderhoudsbeurt. Vanaf maandag 3 september is de iconische darkride Fata Morgana dicht voor een vijf weken durende renovatie. Vandaag maakt de Efteling bekend wat er allemaal gaat gebeuren.

Zondagavond is de attractie voorlopig voor het laatst open. "Na sluitingstijd halen we de boten eruit en pompen we het water over in de Vonderplas", vertelt projectleider Edwin van der Heijden. Alle boten worden nagekeken en waar nodig hersteld. "Ook de grote showdeuren worden volledig gecheckt. Op verschillende plekken vernieuwen we de elektra, de verlichting en de noodkussens."


ZIE OOK: Foto's: opknapbeurt voor Fata Morgana in de Efteling

De belangrijkste verandering vindt plaats in de eerste en laatste scène van Fata Morgana. Bezoekers varen daar door een jungle heen. "We vervangen de beplanting", onthult Van der Heijden.

In dezelfde periode krijgt ook de naastgelegen souvenirwinkel Bazaar een upgrade."Het wordt een winkel die recht doet aan de thematiek van Fata Morgana", legt ontwerpcoördinator Annette Vishers uit. Er komen "grote objecten als echte blikvangers". De voorgevel wordt opnieuw geschilderd in de originele kleuren. "En we voegen extra decoratieve elementen toe."

Vorig jaar werd het plein voor de attractie al opgeknapt.

ZIE OOK: Let op: volgende week vier Efteling-attracties dicht

Reacties