Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo denkt dat 'incident' in leeuwenverblijf is verzonnen

30-08-2018, 18.59 uur

Dierentuin Burgers' Zoo heeft ernstige twijfels over een vermeend incident in het leeuwenverblijf. Een militair beweert dat hij jarenlang is gekleineerd en vernederd door collega's van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen. Zij gaven hem naar verluidt zelfs de opdracht om een theedoek te halen uit "de leeuwenkuil" in het Arnhemse dierenpark, bij wijze van ontgroening.

"De kans dat dit daadwerkelijk is gebeurd, is absoluut nihil", vertelt een woordvoerder van Burgers' Zoo aan Looopings. "Ten eerste hebben we niet eens een echte kuil. Ten tweede is het vrijwel onmogelijk om zonder kleerscheuren in en uit het verblijf te komen zonder gespot te worden door medewerkers of bezoekers."

De leeuwen worden omringd door een metershoog hek. "Daar kom je echt niet zomaar overheen, zeker niet zonder dat iemand het opmerkt. En dan mag je nog blij zijn als je het kunt navertellen. Het klinkt als een heel bizar, verzonnen verhaal."

Negen militairen die beschuldigd worden van de mishandeling van hun collega hebben inmiddels een tegenaangifte gedaan. Ze beweren dat het vermeende slachtoffer de ontberingen van begin tot eind heeft verzonnen. Hun advocaat noemt het voorval in de dierentuin in het AD "helemaal te belachelijk voor woorden". "In het dossier blijkt uit helemaal niets dat dit daadwerkelijk is gebeurd."

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be