Gröna Lund

Zweeds pretpark presenteert 'meest intense attractie ooit'

30-08-2018, 13.03 uur | Reacties

Een Zweeds pretpark heeft een spectaculaire nieuwe attractie aangekondigd. Gröna Lund, gelegen in de hoofdstad Stockholm, opent in 2019 een 'chaos pendle': een dubbele slingerende arm met een gondel die over de kop vliegt.

De veertig meter hoge thrillride haalt een topsnelheid van 80 kilometer per uur. "Het wordt onze meeste intense attractie ooit", beweert Gröna Lund. "Het is een combinatie van de meest extreme en krankzinnige attracties. Passagiers worden blootgesteld aan 4,3 g." De molen, gebouwd door fabrikant Funtime, gaat Snake heten.


ZIE OOK: Doodsangsten in 95 meter hoge vrijevaltoren met kantelende stoelen

Het principe is vergelijkbaar met de bekende kermisattractie booster, maar dan met een dubbele arm. Wie een ritje wil maken, moet er snel bij zijn. Snake staat alleen in 2019 in het pretpark. Daarna wordt de attractie weer afgebroken.

Gröna Lund opende vorig jaar nog een sensationele vrijevaltoren van 95 meter hoog. In 2021 moet een enorme hangende achtbaan van de Zwitserse bouwer Bolliger & Mabillard af zijn. Dat is een jaar later dan gepland.ZIE OOK: Pretpark in Zweden heeft indrukwekkende achtbaanplannen

Reacties