Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gröna Lunds Tivoli

Zweeds pretpark presenteert 'meest intense attractie ooit'

30-08-2018, 13.03 uur

Een Zweeds pretpark heeft een spectaculaire nieuwe attractie aangekondigd. Gröna Lund, gelegen in de hoofdstad Stockholm, opent in 2019 een 'chaos pendle': een dubbele slingerende arm met een gondel die over de kop vliegt.

De 40 meter hoge thrillride haalt een topsnelheid van 80 kilometer per uur. "Het wordt onze meeste intense attractie ooit", beweert Gröna Lund. "Het is een combinatie van de meest extreme en krankzinnige attracties. Passagiers worden blootgesteld aan 4,3 g." De molen, gebouwd door fabrikant Funtime, gaat Snake heten.

Het principe is vergelijkbaar met de bekende kermisattractie booster, maar dan met een dubbele arm. Wie een ritje wil maken, moet er snel bij zijn. Snake staat alleen in 2019 in het pretpark. Daarna wordt de attractie weer afgebroken.

Gröna Lund opende vorig jaar nog een sensationele vrijevaltoren van 95 meter hoog. In 2021 moet een enorme hangende achtbaan van de Zwitserse bouwer Bolliger & Mabillard af zijn. Dat is een jaar later dan gepland.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Gröna Lunds Tivoli
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be