Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Directeur Efteling: 'Uitbreidingsplannen niet meer aanpassen'

07-09-2018, 07.35 uurBeeld: @BirgitVerhoeven

Fons Jurgens, de algemeen directeur van de Efteling, ziet het niet zitten om nog meer aanpassingen door te voeren aan de uitbreidingsplannen van het attractiepark. Dat vertelde hij donderdagavond tijdens een belangrijke raadsvergadering over het nieuwe bestemmingsplan van de Efteling.

Naar aanleiding van verschillende klachten van milieuorganisaties en buurtbewoners is het bestemmingsplan de afgelopen maanden al aangepast. Toch zijn sommige omwonenden nog steeds niet tevreden, bleek tijdens de vergadering. Verschillende sprekers lieten weten zich nog altijd grote zorgen te maken over verkeers- en milieuoverlast.

De Efteling-directeur begrijpt dat buurtbewoners zorgen hebben. "Het is een heel complex plan", vertelde hij in gesprek met Omroep Brabant. "En het is heel ingewikkeld om het te begrijpen. Daar zijn vragen over."

Maar volgens Jurgens is het huidige plan prima. "We hebben de afgelopen drieënhalf jaar heel goed nagedacht. Daar is het plan inmiddels ook al beter van geworden. En dit is wel hetgeen wat het moet worden." Over twee weken neemt de gemeenteraad van Loon op Zand een beslissing.

De Efteling trok afgelopen jaar zo'n 5,2 miljoen bezoekers. Rond 2030 worden dat er waarschijnlijk zeven miljoen per jaar. Het sprookjespark wil groeien aan de oostelijke en westelijke zijde, zodat er meer plek ontstaat voor nieuwe attracties. Het bestemmingsplan beschrijft ook verschillende maatregelen die moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be