Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Directeur Efteling: 'Uitbreidingsplannen niet meer aanpassen'

07-09-2018, 07:35 uur | ReactiesFoto: @BirgitVerhoeven

Fons Jurgens, de algemeen directeur van de Efteling, ziet het niet zitten om nog meer aanpassingen door te voeren aan de uitbreidingsplannen van het attractiepark. Dat vertelde hij donderdagavond tijdens een belangrijke raadsvergadering over het nieuwe bestemmingsplan van de Efteling.

Naar aanleiding van verschillende klachten van milieuorganisaties en buurtbewoners is het bestemmingsplan de afgelopen maanden al aangepast. Toch zijn sommige omwonenden nog steeds niet tevreden, bleek tijdens de vergadering. Verschillende sprekers lieten weten zich nog altijd grote zorgen te maken over verkeers- en milieuoverlast.

ZIE OOK: Bestemmingsplan Efteling aangepast na klachten

De Efteling-directeur begrijpt dat buurtbewoners zorgen hebben. "Het is een heel complex plan", vertelde hij in gesprek met Omroep Brabant. "En het is heel ingewikkeld om het te begrijpen. Daar zijn vragen over."

Maar volgens Jurgens is het huidige plan prima. "We hebben de afgelopen drieƫnhalf jaar heel goed nagedacht. Daar is het plan inmiddels ook al beter van geworden. En dit is wel hetgeen wat het moet worden." Over twee weken neemt de gemeenteraad van Loon op Zand een beslissing.

De Efteling trok afgelopen jaar zo'n 5,2 miljoen bezoekers. Rond 2030 worden dat er waarschijnlijk zeven miljoen per jaar. Het sprookjespark wil groeien aan de oostelijke en westelijke zijde, zodat er meer plek ontstaat voor nieuwe attracties. Het bestemmingsplan beschrijft ook verschillende maatregelen die moeten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.

ZIE OOK: Boze buurtbewoners verspreiden anti-Efteling-pamflet

Reacties
Bijdrage