Attractiepark Toverland

Pretparkfans verdeeld over nieuwe naam voor Toverland

26-08-2018, 15:16 uur | ReactiesFoto: Nick Jespers

Moet de naam van het Limburgse attractiepark Toverland veranderd worden? Die vraag komt steeds vaker bovendrijven sinds de opening van twee nieuwe themagebieden, met onder andere een spectaculaire achtbaan. Pretparkfans kunnen het niet eens worden over de kwestie, blijkt uit een poll op Twitter.

Toverland opende in 2001 als een loods met kinderattracties. In de loop der jaren is de trekpleister uitgegroeid tot een volwaardig themapark met vijf achtbanen en vier waterbanen. De kinderlijke naam doet echter nog steeds denken aan een bestemming voor de kleintjes.


ZIE OOK: Toverland overwoog naamswijziging: 'We zaten in een spagaat'

Bijna zevenhonderd pretparkfans reageerden op een Twitter-poll met de vraag: moet de naam van Toverland veranderd worden? 29 procent van de ondervraagden wil zo snel mogelijk een andere naam. 33 procent had eigenlijk liever een andere naam gezien, maar vindt het nu te laat voor een wijziging. 38 procent van de stemmers is tevreden met de term Toverland.

Kleutertuin
"Toverland dekt de lading van het park niet", reageert ene Desire. "Toverland klinkt best kinderachtig als ik er te lang over nadenk", vindt Mark Stevens. "Toen mijn vriend voorstelde naar Toverland te gaan, zag ik een kleutertuin voor me", vertelt Tessa Sneyers. "Had het anders geheten, waren we waarschijnlijk veel eerder gegaan." Jason Hop: "Zou beter zijn, maar had denk ik eerder moeten gebeuren."

En fans zijn niet de enigen met twijfels. Uit een tweejaarlijks marketingonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1600 personen blijkt dat de term 'Toverland' landelijk gezien nog steeds geen zoden aan de dijk zet. Het park eindigt keer op keer onderaan de lijst met populairste pretparken, onder de Efteling, Madurodam, Slagharen, Walibi, Duinrell, Hellendoorn, Julianatoren en Drievliet.

Beretrots
Enkele jaren geleden overwoog de directie van Toverland nog een naamswijziging. Na intern overleg is toen besloten om de huidige naam te behouden. "Want toveren is niet kinderachtig", zei directrice Caroline Kortooms in 2016. "En het is aan ons om dat duidelijk te maken. Wij zijn nog steeds beretrots (sic) op die naam."

ZIE OOK: Spectaculaire beelden: onride-video van wing coaster Fenix in Toverland

Reacties