Bobbejaanland

Vlaamse scouting schrikt van nieuw Halloween-spookhuis Bobbejaanland

25-08-2018, 11:40 uur | Reacties

De Vlaamse scouting is boos op Bobbejaanland vanwege de komst van een nieuw halloweenspookhuis. In het haunted house Welp betreden bezoekers een scoutingkamp, waar ze op zoek gaan naar overlevenden van een massale slachtpartij. Dat is tegen het zere been van de jeugdbeweging.

"Wij maken ons grote zorgen", vertelt een woordvoerder van Souts en Gidsen Vlaanderen op de Belgische zender Radio 1. "Wij willen jongeren juist een fijn gevoel geven in het donker. Angstaanjagende activiteiten willen we weren. Het is kwalijk dat de scouting gekoppeld wordt aan een horrorattractie."


ZIE OOK: Bobbejaanland krijgt spookhuis rond Vlaamse horrorfilm

De jeugdorganisatie wil voorkomen dat hun merk gebruikt wordt als marketing voor een pretpark. "Want wij willen niet geassocieerd worden met gruwel, horror en het bang maken van kinderen. Wij kiezen voor soberheid, samenspel en natuur."

Het spookhuis wordt gebaseerd op de Vlaamse horrorfilm Welp uit 2014. Inmiddels heeft Bobbejaanland beloofd om in de halloweenattractie geen verwijzingen naar de scouting te verwerken. Er worden bijvoorbeeld geen originele logo's of uniformen gebruikt. Binnenkort volgt nog een gesprek tussen de beweging en de directie van het park.

ZIE OOK: Pretpark verandert naam van Halloween-spookhuis na kritiek

Reacties