Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Vlaamse scouting schrikt van nieuw halloweenspookhuis Bobbejaanland

25-08-2018, 11.40 uur

De Vlaamse scouting is boos op Bobbejaanland vanwege de komst van een nieuw halloweenspookhuis. In het haunted house Welp betreden bezoekers een scoutingkamp, waar ze op zoek gaan naar overlevenden van een massale slachtpartij. Dat is tegen het zere been van de jeugdbeweging.

"Wij maken ons grote zorgen", vertelt een woordvoerder van Souts en Gidsen Vlaanderen op de Belgische zender Radio 1. "Wij willen jongeren juist een fijn gevoel geven in het donker. Angstaanjagende activiteiten willen we weren. Het is kwalijk dat de scouting gekoppeld wordt aan een horrorattractie."

De jeugdorganisatie wil voorkomen dat hun merk gebruikt wordt als marketing voor een pretpark. "Want wij willen niet geassocieerd worden met gruwel, horror en het bang maken van kinderen. Wij kiezen voor soberheid, samenspel en natuur."

Het spookhuis wordt gebaseerd op de Vlaamse horrorfilm Welp uit 2014. Inmiddels heeft Bobbejaanland beloofd om in de halloweenattractie geen verwijzingen naar de scouting te verwerken. Er worden bijvoorbeeld geen originele logo's of uniformen gebruikt. Binnenkort volgt nog een gesprek tussen de beweging en de directie van het park.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be