Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bestemmingsplan Efteling aangepast na klachten

24-08-2018, 16.12 uur

Het lijkt erop dat de uitbreidingsplannen van de Efteling eindelijk goedgekeurd kunnen worden. Het attractiepark wil de komende jaren groeien aan de westelijke en de oostelijke kant. Na jaren van overleggen is er nu een bestemmingsplan vastgesteld waar bestuurders en natuurorganisaties mee kunnen leven.

Naar aanleiding van bijna honderd klachten zijn er nog enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo staat nu zwart op wit dat de Efteling geen parkeergarage mag bouwen in de buurt van woonwijken. Overkappingen met zonnepanelen zijn wel toegestaan. Aan de randen van het park worden groene zones aangelegd, als buffer. Verder is de maximale bouwhoogte aan de oostelijke zijde deels teruggebracht van vijftig naar 35 meter.

Daarnaast werd er een zogeheten beeldkwaliteitsplan aan de plannen toegevoegd, naar aanleiding van een oordeel van de Commissie voor de milieueffectrapportage. In het zuiden - langs de provinciale weg 261 - komt een nieuwe parkeerplaats voor 1800 auto's, die naar schatting 74 dagen per jaar gebruikt zal worden.

Op donderdag 6 september wordt het bestemmingsplan besproken tijdens een raadsvergadering. Twee weken later neemt de gemeenteraad van Loon op Zand een definitief besluit. Daarna kan de Efteling iets bekendmaken over de komst van een nieuwe attractie.

Looopings wist eerder al te melden dat er plannen zijn voor een familievriendelijke lanceerachtbaan met een circusthema. Die moet komen te liggen op een stuk grond tussen het Efteling Hotel en de Traptreintjes, naast Vogel Rok.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be