GaiaZOO

Dierentuin GaiaZOO later open vanwege ontsnapt dier

23-08-2018, 13.10 uur | Reacties

De Limburgse dierentuin GaiaZOO is vanochtend een uur later opengegaan dan gepland vanwege de ontsnapping van een dier. Dat bevestigt directeur Rob Huppertz aan Looopings. In het dierenpark in Kerkrade was een bongo ontsnapt, een grote antilope.

"Het zijn geen gevaarlijke dieren, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat het dier tussen de mensen loopt", legt Huppertz uit. Daarom is besloten om bezoekers 's ochtends niet naar binnen te laten. De bongo is uiteindelijk vrijwillig teruggelopen naar het verblijf. "Wij konden de poort toen sluiten."


ZIE OOK: Drama in Limburgse dierentuin: giraf hangt dood in boom

Rond 11.00 uur - een uur later dan gepland - kon de dierentuin alsnog geopend worden voor publiek. Ter compensatie mogen bezoekers vanavond een uur langer blijven, namelijk tot 19.00 uur.

Directeur Huppertz denkt dat het dier kon ontsnappen door het beschadigen van hekwerk in het buitenverblijf. "We vermoeden dat het dier daar een opening geforceerd heeft. Een bongo beschikt over grote hoorns." Het hek wordt gerepareerd, zodat de dieren zo snel mogelijk weer naar buiten kunnen.

ZIE OOK: Sensatie in Limburgse dierentuin: vier apen ontsnapt

Reacties