Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Dierentuin GaiaZoo later open vanwege ontsnapt dier

23-08-2018, 13.10 uur

De Limburgse dierentuin GaiaZoo is vanochtend een uur later opengegaan dan gepland vanwege de ontsnapping van een dier. Dat bevestigt directeur Rob Huppertz aan Looopings. In het dierenpark in Kerkrade was een bongo ontsnapt, een grote antilope.

"Het zijn geen gevaarlijke dieren, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat het dier tussen de mensen loopt", legt Huppertz uit. Daarom is besloten om bezoekers 's ochtends niet naar binnen te laten. De bongo is uiteindelijk vrijwillig teruggelopen naar het verblijf. "Wij konden de poort toen sluiten."

Rond 11.00 uur - een uur later dan gepland - kon de dierentuin alsnog geopend worden voor publiek. Ter compensatie mogen bezoekers vanavond een uur langer blijven, namelijk tot 19.00 uur.

Directeur Huppertz denkt dat het dier kon ontsnappen door het beschadigen van hekwerk in het buitenverblijf. "We vermoeden dat het dier daar een opening geforceerd heeft. Een bongo beschikt over grote hoorns." Het hek wordt gerepareerd, zodat de dieren zo snel mogelijk weer naar buiten kunnen.

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be