Efteling

Gigantische stroomstoring treft Efteling

23-08-2018, 09:05 uur | Reacties

Een enorme stroomstoring in Midden-Brabant heeft ook de Efteling getroffen. Het attractiepark zat vanochtend sinds 08.10 uur zonder elektriciteit. Via social media werd iedereen opgeroepen om voorlopig niet naar het park te komen. Inmiddels is er weer stroom.

Even vreesde men dat de attracties, winkels en restaurants niet open konden. Rond 09.15 uur werd het probleem opgelost. "Gelukkig lijkt de storing nu verholpen", laat een Efteling-woordvoerster aan Looopings weten.


ZIE OOK: Gekkenhuis in de Efteling: attractiepark kan gigantische drukte niet aan

Normaal gesproken begint de Efteling al ruim vóór openingstijd met het maken van testrondes. De stroomstoring gooide roet in het eten. "We zijn nu alles aan het opstarten. Het zou kunnen dat sommige attracties wat later opengaan. Maar het park opent sowieso om 10.00 uur, zoals gepland." De Efteling blijft vandaag open tot 20.00 uur.

De zeer grote storing trof minstens honderdduizend Brabantse huishoudens. Op veel plekken vielen ook treinen en verkeerslichten uit. Volgens stroomleverancier Enexis werd het probleem veroorzaakt door Tennet, de beheerder van het hoogspanningsnet.

ZIE OOK: Efteling langer geopend in het najaar

Reacties