Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Djurs Sommerland

Deens pretpark breekt bijzondere familieattractie af

23-08-2018, 23.10 uur

Een bijzondere familieattractie in een Deens pretpark moet het veld ruimen. Djurs Sommerland heeft besloten om de twaalf jaar oude kantelende toren Ørnen af te breken. Daarmee verdwijnt de op één na laatste 'topple tower' van Europa. Op social media verschenen beelden van de ontmanteling.

Een topple tower bestaat uit een toren met een ronde gondel, goed voor veertig zitplaatsen. Als de gondel al draaiend de top heeft bereikt, begint de constructie heen en weer te schommelen. In het Belgische pretpark Bellewaerde staat nog een exemplaar.

In Djurs Sommerland maakt de toren plaats voor een 45 meter hoge draaiende schommel met de naam Tigeren. Die gaat in 2019 open. De topsnelheid bedraagt 100 kilometer per uur.





Meer Djurs Sommerland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be