Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Twee van de drie koala's in Belgische dierentuin dood

22-08-2018, 12.55 uur

Triest nieuws uit een Belgische dierentuin. In dierenpark Pairi Daiza zijn in korte tijd twee van de drie koala's gestorven. Dat heeft het park bekendgemaakt via Facebook.

Begin deze maand bezweek de vrouwtjeskoala Zelda aan een ernstige ontsteking. Nu is ook de vrouwelijke koala Carina gestorven aan de gevolgen van een virus. Volgens Pairi Daiza zijn vrijwel alle koala's de drager van het virus, maar bij niet alle dieren komt de ziekte daadwerkelijk tot uiting.

De drie koala's arriveerden twee jaar geleden in het park. Ze kwamen uit een Australisch beschermingscentrum. Door de sterfgevallen blijft er nog één koala achter in de dierentuin: het vrouwtje Coco.

Pairi Daiza is de grootste en populairste dierentuin van de Benelux, met naar schatting 1,9 miljoen bezoekers per jaar. Exacte bezoekersaantallen worden niet gecommuniceerd.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be