Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland krijgt spookhuis rond Vlaamse horrorfilm

24-08-2018, 17.36 uur

Een bekende Vlaamse horrorfilm komt tot leven in Bobbejaanland. Het pretpark presenteert komend najaar een nieuw spookhuis dat in het teken staat van de film Welp uit 2014. Het verhaal gaat over een kampeertrip die gruwelijk afloopt. Scouts ontdekken dat het bos waar ze verblijven bezaaid is met dodelijke vallen.

Bobbejaanland werkt samen met mede-scenarioschrijver en regisseur Jonas Govaerts. "Het wordt een vervolg op de film, waarbij onze bezoekers op zoek gaan naar de overlevenden van het kamp van een jeugdbeweging", vertelt een woordvoerster. Er worden originele attributen uit de film gebruikt.

De horrorattractie - gebouwd door de gespecialiseerde firma Del Dracco Entertainment - komt te liggen in de showarena van het park. Welp wordt het grootste haunted house in Bobbejaanland, met een oppervlakte met 750 vierkante meter.

De bestaande spookhuizen Nightmare Motel, Bazaar Bizarre, Sonar en de Doll Factory blijven bestaan, net als doolhof Bug Escape. Op dagen met een avondopenstelling wordt daar Childhood Fears aan toegevoegd. Ook de scare zones Ghost Town en Plaza de Los Muertos keren terug.

Nieuw is de scare zone Toxic Waters bij waterbaan Indiana River, voortbordurend op het verhaal van haunted house Sonar. "Slachtoffers van de zure regen zullen je waarschuwen voor het naderende gevaar", luidt de omschrijving. Hypnotiseur Patrick Pickart, bekend van de talentenjacht Belgium's Got Talent, krijgt zijn eigen show in het cowboydorp.

Het Halloween-seizoen van Bobbejaanland duurt van 17 oktober tot en met 4 november, al is het park niet op alle dagen geopend. Op vier dagen - 27, 28 en 31 oktober en 3 november - sluiten de poorten om 21.00 uur in plaats van 17.00 uur. Die avonden worden afgesloten met een vuurwerkshow.



Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be