Bobbejaanland

Bobbejaanland krijgt spookhuis rond Vlaamse horrorfilm

24-08-2018, 17:36 uur | Reacties

Een bekende Vlaamse horrorfilm komt tot leven in Bobbejaanland. Het pretpark presenteert komend najaar een nieuw spookhuis dat in het teken staat van de film Welp uit 2014. Het verhaal gaat over een kampeertrip die gruwelijk afloopt. Scouts ontdekken dat het bos waar ze verblijven bezaaid is met dodelijke vallen.

Bobbejaanland werkt samen met mede-scenarioschrijver en regisseur Jonas Govaerts. "Het wordt een vervolg op de film, waarbij onze bezoekers op zoek gaan naar de overlevenden van het kamp van een jeugdbeweging", vertelt een woordvoerster. Er worden originele attributen uit de film gebruikt.


ZIE OOK: Bouwplannen van nieuwe lanceerachtbaan Bobbejaanland opgedoken

De horrorattractie - gebouwd door de gespecialiseerde firma Del Dracco Entertainment - komt te liggen in de showarena van het park. Welp wordt het grootste haunted house in Bobbejaanland, met een oppervlakte met 750 vierkante meter.

De bestaande spookhuizen Nightmare Motel, Bazaar Bizarre, Sonar en de Doll Factory blijven bestaan, net als doolhof Bug Escape. Op dagen met een avondopenstelling wordt daar Childhood Fears aan toegevoegd. Ook de scare zones Ghost Town en Plaza de Los Muertos keren terug.

Nieuw is de scare zone Toxic Waters bij waterbaan Indiana River, voortbordurend op het verhaal van haunted house Sonar. "Slachtoffers van de zure regen zullen je waarschuwen voor het naderende gevaar", luidt de omschrijving. Hypnotiseur Patrick Pickart, bekend van de talentenjacht Belgium's Got Talent, krijgt zijn eigen show in het cowboydorp.

Het halloweenseizoen van Bobbejaanland duurt van 17 oktober tot en met 4 november, al is het park niet op alle dagen geopend. Op vier dagen - 27, 28 en 31 oktober en 3 november - sluiten de poorten om 21.00 uur in plaats van 17.00 uur. Die avonden worden afgesloten met een vuurwerkshow.ZIE OOK: Halloween in Toverland: drie nieuwe scare zones

Reacties