Europa-Park

Europa-Park wil doorgroeien naar 6,5 miljoen bezoekers per jaar

21-08-2018, 17:10 uur | Reacties

Het grootste attractiepark van Duitsland heeft ambitieuze toekomstplannen. Op dit moment trekt Europa-Park 5,6 miljoen bezoekers per jaar. Directeur Thomas Mack verwacht dat het bezoekersaantal binnen afzienbare tijd groeit naar maar liefst 6,5 miljoen mensen per jaar.

De komst van het gigantische waterpark Rulantica moet daarvoor zorgen. Rulantica krijgt 25 waterattracties, waaronder 17 glijbanen en het grootste golfslagbad van Duitsland. De opening vindt plaats in het najaar van 2019. Komend voorjaar opent al een nieuw hotel met enkele honderden kamers.


ZIE OOK: Europa-Park blijft de Efteling voor

"Ons waterpark zal - in tegenstelling tot het attractiepark - het hele jaar geopend blijven", aldus Mack. In de waterwereld kunnen tegelijkertijd 3500 mensen verblijven. "We rekenen jaarlijks op 700.000 tot 800.000 extra bezoekers. Daarmee zou het totale bezoekersaantal uitkomen op 6,5 miljoen gasten."

En daar blijft het niet bij. "Er zijn ideeën en uitbreidingsmogelijkheden genoeg. Zo willen we het waterpark in 2020 uitbreiden met een groot buitengedeelte."

Thomas Mack is als directeur verantwoordelijk voor de hotels, de horeca, het entertainment en de marketing van Europa-Park. Hij leidt het park samen met zijn broer Michael. Hun vader Roland Mack is de eigenaar van het populaire pretparkresort.

Europa-Park mag zich het op één na populairste pretpark van Europa noemen. Disneyland Paris spande vorig jaar de kroon met bijna vijftien miljoen bezoekers, verspreid over twee parken. De Efteling volgde met 5,18 miljoen gasten.

ZIE OOK: Europa-Park onthult naam van nieuw waterpark en hotel

Reacties