Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Zwembad Disneyland Paris blijft gesloten na vrijkomen giftig gas

21-08-2018, 14.07 uur

Eén van de zwembaden in Disneyland Paris blijft tot nader order gesloten. Hotelgasten van Disney's Hotel New York kunnen voorlopig niet zwemmen vanwege een incident. Afgelopen vrijdag raakten 22 personen onwel door het vrijkomen van giftig gas.

In de machinekamer was bleekwater per ongeluk gemixt met zwavelzuur. Vier personen moesten afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Vier dagen later is het probleem nog steeds niet helemaal onder controle, laat Disneyland weten op Twitter.

"Naar aanleiding van een technisch probleem is het zwembad van Disney's Hotel New York tijdelijk dicht", luidt de verklaring. Het is niet duidelijk wanneer het bad weer toegankelijk is. "Je kunt wel terecht in het fitnesscentrum, de sauna en het stoombad."

Een woordvoerster van Disneyland vertelt aan Looopings dat gedupeerde hotelgasten in de tussentijd gratis gebruik mogen maken van de zwembaden in andere Disney-hotels.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be