Dolfinarium

'Dolfinarium Harderwijk gaat weer winst maken'

20-08-2018, 12.44 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk gaat binnenkort weer winst maken. Dat verwacht parkmanager Alex Tiebot, vertelt hij in een interview. De afgelopen jaren draaide het zeedierenpark miljoenen euro's verlies. Volgens Tiebot is het tij aan het keren.

"De financiële vooruitzichten zijn sterk verbeterd", zegt hij in gesprek met dagblad de Stentor. "We verwachten nog dit jaar het omslagpunt te bereiken en weer zwarte cijfers te schrijven. De komende maanden worden cruciaal, maar we hebben er vertrouwen in."


ZIE OOK: Financieel drama voor Dolfinarium Harderwijk: weer miljoenen euro's verlies

Het bezoekersaantal stijgt weer, onder meer door de komst van een nieuw waterpark voor kinderen. Bovendien heeft er intern een reorganisatie plaatsgevonden, met bijbehorende bezuinigingsmaatregelen. "Dat vergde wel offers", geeft de manager toe.

Dierenshows blijven de belangrijkste troef van het park. Volgend jaar worden de dolfijnen- en zeeleeuwenvoorstellingen vernieuwd. Daarnaast wil men focussen op 'doe-attracties'. Concrete plannen zijn er echter nog niet. Tiebot: "Uitbreiding van het waterpark is één van de opties. Dat laten we afhangen van de resultaten in 2019."

ZIE OOK: Dolfinarium opent voor het eerst in twintig jaar nieuwe attractie

Reacties