Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Missverkiezing in pretpark voortaan zonder bikini's

21-08-2018, 15.37 uur

Kandidaten van een jaarlijkse missverkiezing in het Duitse attractiepark Europa-Park hoeven voortaan geen bikini's meer te dragen. De traditionele bikinironde van Miss Germany wordt volgend jaar geschrapt. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Tot nu toe was het gebruikelijk om het vrouwelijk schoon tijdens de avondvullende show te laten paraderen in weinig verhullende badkleding. Dat zou vandaag de dag echter te seksistisch zijn. Daarom presenteren de missen zich vanaf 2019 in een degelijkere "zomerse outfit".

"We hebben geen badkleding nodig om de deelnemers echt te leren kennen", vertelt organisator Max Klemmer aan Duitse media. "We willen van Miss Germany een wedstrijd maken over persoonlijkheden. Dan is een bikinironde niet echt relevant." Hij benadrukt dat het hebben van een goed lichaam belangrijk blijft. "De missen hebben immers een voorbeeldfunctie."

Europa-Park is al jaren de hoofdsponsor van het evenement. Miss Germany wordt sinds 2002 in het pretpark gehouden.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be