Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Video: jongen lost Rubiks kubus op tijdens heftig achtbaanritje

19-08-2018, 19.12 uur

Een 14-jarige jongen heeft het voor elkaar gekregen om een Rubiks kubus razendsnel op te lossen tijdens een spectaculair achtbaanritje. Pretparkfan Jacob Chambers voltooide de bekende puzzel binnen 13,2 seconden. Ondertussen werd hij met 70 kilometer per uur heen en weer geslingerd.

Het Britse pretpark Alton Towers had de knul uitgedaagd ter gelegenheid van Rollercoaster Day. Chambers kreeg de draaikubus in zijn handen in de nieuwe houten achtbaan Wicker Man, die afgelopen voorjaar openging. Een ritje duurt drieënhalve minuut.

De tiener kocht zijn eerste Rubiks kubus naar eigen zeggen achttien maanden geleden. Inmiddels heeft hij de puzzel helemaal onder de knie.

Alton Towers laat weten dat er nog geen officieel record bestond voor het oplossen van een Rubiks kubus in een achtbaan. Het attractiepark heeft contact opgenomen met Guinness World Records om de poging van Chambers op te nemen.Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be