Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bezoekers Disneyland Paris onwel door giftige stof

18-08-2018, 08.42 uur

Bezoekers van Disneyland Paris zijn vrijdag onwel geraakt door een giftige stof. Dat gebeurde in het zwembad van Disney's Hotel New York. In de machinekamer werd bleekwater per ongeluk gemixt met zwavelzuur. Daardoor ontstond de giftige combinatie.

Chloorgas - officieel dichloor - zorgt voor irritaties aan de luchtwegen. 22 badgasten en medewerkers raakten bedwelmd. Ze moesten behandeld worden door de brandweer, meldt de regionale krant Le Parisien.

Er kwamen 18 brandweerlieden en een traumateam ter plaatse. Hotelkamers in de buurt van het zwembad en de kamers op de bovenste verdiepingen werden ontruimd.

Het incident vond rond 12.30 uur plaats. Uiteindelijk zijn vier personen - waaronder drie medewerkers - naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks 17.30 uur werden de geëvacueerde kamers weer vrijgegeven door de politie. Het zwembad bleef afgesloten.

Disney's Hotel New York telt 565 kamers. Het complex sluit in januari voor een grote verbouwing. Die gaat naar verwachting vijftien maanden duren.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be