Disneyland Paris

Bezoekers Disneyland Paris onwel door giftige stof

18-08-2018, 08:42 uur | Reacties

Bezoekers van Disneyland Paris zijn vrijdag onwel geraakt door een giftige stof. Dat gebeurde in het zwembad van Disney's Hotel New York. In de machinekamer werd bleekwater per ongeluk gemixt met zwavelzuur. Daardoor ontstond de giftige combinatie.

Chloorgas - officieel dichloor - zorgt voor irritaties aan de luchtwegen. 22 badgasten en medewerkers raakten bedwelmd. Ze moesten behandeld worden door de brandweer, meldt de regionale krant Le Parisien.


ZIE OOK: Megarenovatie van hotel Disneyland Paris uitgesteld

Er kwamen 18 brandweerlieden en een traumateam ter plaatse. Hotelkamers in de buurt van het zwembad en de kamers op de bovenste verdiepingen werden ontruimd.

Het incident vond rond 12.30 uur plaats. Uiteindelijk zijn vier personen - waaronder drie medewerkers - naar het ziekenhuis gebracht. Omstreeks 17.30 uur werden de geëvacueerde kamers weer vrijgegeven door de politie. Het zwembad bleef afgesloten.

Disney's Hotel New York telt 565 kamers. Het complex sluit in januari voor een grote verbouwing. Die gaat naar verwachting vijftien maanden duren.

ZIE OOK: Parade Disneyland Paris stilgelegd omdat actrice onwel wordt

Reacties