Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand wil nog steeds uitbreiden: 'Plannen liggen op tafel'

22-08-2018, 17.04 uur | Reacties

Phantasialand heeft nog steeds geen groen licht gekregen voor grootschalige uitbreidingsplannen. Het Duitse attractiepark wil al sinds 2012 uitbreiden, maar buurtbewoners en politici liggen dwars. Er wordt nog altijd gewerkt aan een oplossing, vertelt het management aan regionale media.

In eerste instantie was het de bedoeling dat Phantasialand met dertig hectare zou groeien. Inmiddels neemt de directie genoegen met negentien hectare. Op het nieuwe terrein zouden een waterpark en een hotel gebouwd moeten worden. Buurtbewoners vrezen voor extra overlast, milieuactivisten klagen over bomen die moeten wijken.

De staat Noordrijn-Westfalen is op dit moment nog de eigenaar van de grond. Bij de laatste deelstaatverkiezingen - in mei 2017 - beloofde de politieke partij CDU dat er snel een oplossing voor het probleem zou komen. Vijftien maanden later is er echter nog geen besluit gevallen.

"Het onderwerp wordt nog steeds besproken", vertelt parkdirecteur Ralf-Richard Kenter aan dagblad Kölner Stadt-Anzeiger. "De plannen liggen op tafel. Er moet een oplossing worden gevonden die voor alle partijen geschikt is." Naar verwachting laat die oplossing in ieder geval nog jaren op zich wachten.

Meer Phantasialand