Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Man overleden bij dramatisch achtbaanongeluk in Polen

16-08-2018, 22.06 uur

Bij een tragisch ongeluk met een achtbaan in Polen is een 37-jarige man overleden. Het gaat om een medewerker van pretpark Energylandia. Hij werd donderdagavond geraakt door een trein van Hyperion, de hoogste en snelste mega coaster van Europa. Dat bevestigt de Poolse politie aan regionale media.

Waarschijnlijk probeerde de werknemer een mobiele telefoon te pakken die een bezoeker had verloren. Vervolgens werd hij geraakt door de karretjes van de 77 meter hoge achtbaan. Een reanimatiepoging mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Hyperion werd vorige maand officieel geopend. De 1450 meter lange achtbaan van de Zwitserse fabrikant Intamin haalt een topsnelheid van 142 kilometer per uur. Energylandia, geopend in 2014, is het grootste attractiepark van Polen. Er staan in totaal twaalf achtbanen.

Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be