Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Protestactie voor ingang Dolfinarium Harderwijk

17-08-2018, 00.39 uur

Tientallen dierenactivisten hebben donderdag geprotesteerd voor de ingang van het Dolfinarium in Harderwijk. Ze demonstreerden tegen het in gevangenschap houden van dolfijnen. De actievoerders droegen borden en spandoeken met teksten als "Uitbuiting van dieren: geen educatie maar plat amusement" en "Dolfinaria: winst ten koste van zeezoogdieren".

De actie werd georganiseerd door dierenrechtenorganisatie Bite Back. "We proberen mensen aan het denken te zetten over het gebruiken van dieren hier in het Dolfinarium", vertelt actievoerder Alex Romijn aan Omroep Gelderland. "Wij vinden dat dolfijnen hier niet op hun plek zitten en dat ze heel erg beperkt worden in hun leefruimte."

Dolfinarium-bezoekers trokken zich weinig van het protest aan. "Vaak hebben mensen vooraf online al kaarten met korting gekocht en dus al betaald", legt de actiegroep uit op Facebook. "Dan maken ze niet snel rechtsomkeert." De groep ziet de actie als "een kans om hen aan het denken te zetten".

Het Dolfinarium staat deze maand in de schijnwerpers door de opening van een nieuw waterpark, waar volop reclame voor wordt gemaakt.

Meer Dolfinarium
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be