Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Virtual reality-achtbaan Bobbejaanland werkt niet bij regen

17-08-2018, 12.36 uur | ReactiesBeeld: Nick Jespers

Bezoekers van Bobbejaanland kunnen niet altijd gebruikmaken van een nieuwe virtualreality-achtbaan. Als het regent, werken de virtualreality-brillen bij de hangende rollercoaster Dreamcatcher niet. Dat bevestigt een woordvoerster van het Vlaamse pretpark aan Looopings.

"Het is geen toepassing die je altijd kunt opereren, omdat het weer een grote rol speelt bij outdoor gebruik", vertelt ze. Bobbejaanland maakt gebruik van Samsung Gear VR. Bij regen draait de achtbaan zonder virtual reality.

Eerder deze zomer bleek al dat de virtualreality-brillen oververhit raken bij hoge temperaturen. "Dat hebben we gaandeweg ontdekt. Zelfs airconditioning bij de laadstations op het station bracht geen oplossing."

De introductie van virtual reality bij de Dreamcatcher verliep erg moeizaam. De oorspronkelijke fabrikant van de brillen ging failliet. Vervolgens leverde een andere firma brillen af die niet geschikt bleken te zijn. De huidige brillen werken wel, maar zijn dus niet bestand tegen hitte of regen.

Bobbejaanland heeft sinds 2016 al een andere virtualreality-achtbaan: Mount Mara. Omdat die overdekt is, spelen de problemen daar niet.

Meer Bobbejaanland