Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeitpark Plohn

Duits pretpark presenteert plannen voor 44 meter hoge achtbaan

17-08-2018, 16.06 uur

Een Duits pretpark opent volgend jaar een nieuwe achtbaan met drie inversies en een topsnelheid van 100 kilometer per uur. Freizeitpark Plohn, gelegen in Oost-Duitsland, heeft plannen gepresenteerd voor de 44 meter hoge rollercoaster Dynamite.

De coaster van het type 'bigdipper' wordt gebouwd door fabrikant Mack Rides. Het is de tweede achtbaan van dat type, na Lost Gravity in Walibi Holland. Kenmerkend zijn treinen met twee rijen van vier zitplaatsen, waarbij de buitenste zitjes 'floorless' zijn. Lost Gravity is 32 meter hoog.

Dynamite komt te liggen op de plek van de achtbaan Silver Mine, die afgelopen najaar werd afgebroken. De oude baan stond sinds 1974 in vier verschillende parken, waaronder van 1991 tot 1995 in Avonturenpark Hellendoorn. Freizeitpark Plohn opende de klassieke coaster in 2000.



Meer Freizeitpark Plohn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be