Phantasialand

Moeder teleurgesteld in Phantasialand: 'Dochter werd onterecht geweigerd'

18-08-2018, 17:19 uur | Reacties

Een 42-jarige Nederlandse moeder is behoorlijk teleurgesteld in het Duitse attractiepark Phantasialand. Patty Pellis uit Bergen op Zoom bracht onlangs een bezoek aan het park met haar zoon en twee dochters. Tot haar verbazing werd haar 10-jarige dochter bij veel attracties geweigerd omdat ze haar rechter onderarm en hand mist.

"Bij een attractie kregen we te horen dat ze geen ritje mag maken omdat ze gehandicapt zou zijn", legt de vrouw uit. "Wij zien dat totaal anders: mijn dochter klimt, fietst, kookt, zwemt op hoog niveau, strikt al jaren haar eigen veters, maakt een perfecte radslag en timmert rustig een vogelhuis in elkaar."


ZIE OOK: Doven woedend op Phantasialand vanwege achtbaanverbod

Toch vindt Phantasialand het meisje niet geschikt voor een hoop attracties, omdat ze mogelijk problemen zou hebben bij een eventuele evacuatie. "Onzin natuurlijk. Ze kan prima klimmen." De moeder werd verplicht om een verklaring te tekenen waarin staat dat ze in zo'n geval zelf verantwoordelijk is. Zes attracties waren helemaal verboden terrein: waterbaan Chiapas, lanceerachtbaan Taron, vrijevaltoren Mystery Castle, wildwaterbaan River Quest en twee kinderattracties.

Het beleid zorgt voor schijnveiligheid, denkt de Brabantse moeder. "Wie garandeert mij dat andere bezoekers - zonder zichtbare beperking - wel allemaal zelfstandig uit een attractie kunnen klimmen bij een storing?"

Na afloop van haar bezoek diende Pellis een klacht in bij Phantasialand. "Ik ben vriendelijk te woord gestaan, maar ik blijf erbij dat het beleid nergens op slaat", vertelt ze aan Looopings. "Ik hoop echt dat men hier in de toekomst verandering in gaat brengen." Andere parken gaan er een stuk beter mee om, zegt ze. "De Efteling, Bobbejaanland en Disneyland zijn extra vriendelijk voor kinderen met een beperking."

Het is niet voor het eerst dat het gehandicaptenbeleid van Phantasialand onder vuur ligt. Eerder kreeg het Duitse pretpark al veel kritiek te verduren na het weigeren van dove bezoekers en een vrouw met één arm.

ZIE OOK: Phantasialand weigert vrouw met één arm bij nieuwe achtbaan

Reacties