Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Moeder teleurgesteld in Phantasialand: 'Dochter werd onterecht geweigerd'

18-08-2018, 17.19 uur

Een 42-jarige Nederlandse moeder is behoorlijk teleurgesteld in het Duitse attractiepark Phantasialand. Patty Pellis uit Bergen op Zoom bracht onlangs een bezoek aan het park met haar zoon en twee dochters. Tot haar verbazing werd haar 10-jarige dochter bij veel attracties geweigerd omdat ze haar rechter onderarm en hand mist.

"Bij een attractie kregen we te horen dat ze geen ritje mag maken omdat ze gehandicapt zou zijn", legt de vrouw uit. "Wij zien dat totaal anders: mijn dochter klimt, fietst, kookt, zwemt op hoog niveau, strikt al jaren haar eigen veters, maakt een perfecte radslag en timmert rustig een vogelhuis in elkaar."

Toch vindt Phantasialand het meisje niet geschikt voor een hoop attracties, omdat ze mogelijk problemen zou hebben bij een eventuele evacuatie. "Onzin natuurlijk. Ze kan prima klimmen." De moeder werd verplicht om een verklaring te tekenen waarin staat dat ze in zo'n geval zelf verantwoordelijk is. Zes attracties waren helemaal verboden terrein: waterbaan Chiapas, lanceerachtbaan Taron, vrijevaltoren Mystery Castle, wildwaterbaan River Quest en twee kinderattracties.

Het beleid zorgt voor schijnveiligheid, denkt de Brabantse moeder. "Wie garandeert mij dat andere bezoekers - zonder zichtbare beperking - wel allemaal zelfstandig uit een attractie kunnen klimmen bij een storing?"

Na afloop van haar bezoek diende Pellis een klacht in bij Phantasialand. "Ik ben vriendelijk te woord gestaan, maar ik blijf erbij dat het beleid nergens op slaat", vertelt ze aan Looopings. "Ik hoop echt dat men hier in de toekomst verandering in gaat brengen." Andere parken gaan er een stuk beter mee om, zegt ze. "De Efteling, Bobbejaanland en Disneyland zijn extra vriendelijk voor kinderen met een beperking."

Het is niet voor het eerst dat het gehandicaptenbeleid van Phantasialand onder vuur ligt. Eerder kreeg het Duitse pretpark al veel kritiek te verduren na het weigeren van dove bezoekers en een vrouw met één arm.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be