Phantasialand

'Lanceerachtbaan Phantasialand veroorzaakt dubbel herseninfarct'

14-08-2018, 11.16 uur | Reacties

De heftige lanceerachtbaan Taron in het Duitse pretpark Phantasialand heeft een dubbel herseninfarct veroorzaakt bij een 25-jarige vrouw. Dat beweert de bekende Vlaamse tv-presentatrice Margriet Hermans. Haar dochter maakte in oktober een ritje in de multi-launch coaster, die een topsnelheid heeft van 117 kilometer per uur.

"Blijkbaar zijn haar twee halsslagaders door de snelheid half gescheurd, waardoor het bloed niet meer weg kon", vertelt Hermans aan weekblad Dag Allemaal. In eerste instantie had dochter Celien alleen last van haar oren. Enkele weken later traden er meer problemen op.


ZIE OOK: Dove bezoekers mogen niet in achtbanen Phantasialand

"Toen we voor de feestdagen gingen shoppen, zagen we dat Celien haar been niet onder controle kreeg." Inmiddels gaat het beter met de twintiger. "Alleen is haar linkerbeen nog niet helemaal hersteld." Ze moet regelmatig op controle komen bij de cardioloog.

De dertig meter hoge achtbaan is 1320 meter lang. Een ritje bestaat uit twee lanceringen en veel scherpe bochten. Hermans voelt zich naar eigen zeggen schuldig dat ze haar dochter overgehaald heeft om in te stappen.

ZIE OOK: Phantasialand weigert vrouw met één arm bij nieuwe achtbaan

Reacties