Familiepark Drievliet

'Conflict tussen veiligheidsmanager en directie Drievliet'

13-08-2018, 19:32 uur | Reacties

De veiligheidsmanager van het Haagse pretpark Drievliet heeft het werk neergelegd. Aanleiding is een conflict met de directie. Dat melden verschillende ingewijden aan Looopings. De manager - tevens hoofd Technische Dienst - zou al geruime tijd thuis zitten naar aanleiding van een meningsverschil over de veiligheid van attracties.

De veiligheidsmanager werd ruim tien jaar geleden extern aangeworven. Hij laat in een reactie aan Looopings weten dat hij het verhaal wil bevestigen noch ontkennen. "Ik kan hierover op dit moment niet in detail treden", zegt hij. "Daar wil ik het graag bij laten."


ZIE OOK: Ook Drievliet sluit attractie na Amerikaans ongeval

Drievliet is een familiebedrijf dat wordt gerund door de familie Faaij. De directie wordt gevormd door eigenaren Piet, Jos en Wim Faaij, drie broers. De Technische Dienst wordt momenteel gerund door Piets zoon Frank Faaij. Zijn zus Birgit Faaij treedt op als personeelsmanager.

In het attractiepark - goed voor enkele honderdduizenden bezoekers per jaar - staan zo'n 35 attracties, waaronder vier achtbanen. Looopings heeft het management van Drievliet ook om een reactie gevraagd, maar er was telefonisch niemand beschikbaar die wilde reageren.

ZIE OOK: Einde van een tijdperk: Duinrell neemt na 34 jaar afscheid van woordvoerder

Reacties