Walibi Holland

Walibi houdt vertrouwen in nieuwe achtbaan na incidenten in Amerika

13-08-2018, 22.51 uur | Reacties

Walibi Holland houdt vertrouwen in de fabrikant van een nieuwe achtbaan. Het pretpark wil volgend jaar een spectaculaire rollercoaster openen met houten ondersteuningen en een stalen rail. Leverancier Rocky Mountain Construction (RMC) werd onlangs geconfronteerd met meerdere incidenten in Amerika, maar dat is voor Walibi geen reden om van de plannen af te wijken.

Het ging mis bij de nieuwe RMC-achtbaan Steel Vengeance in het Amerikaanse pretpark Cedar Point. Op de openingsdag botsten twee treinen op elkaar. Vervolgens was de attractie geruime tijd operationeel met slechts één trein. Afgelopen week moest de attractie gesloten worden na een bizar voorval waarbij een rubberen band tijdens een ritje afbrak. Er vielen geen gewonden.


ZIE OOK: Walibi Holland vervangt Robin Hood door hypermoderne achtbaan

Het is niet voor het eerst dat een RMC-baan voor problemen zorgt. Achtbaan Lightning Rod in het Amerikaanse Dollywood wordt al sinds de opening in 2016 geplaagd door technische problemen.

Walibi volgt het nieuws uit Amerika op de voet, vertelt een woordvoerder aan Looopings. "We volgen uiteraard altijd zo veel mogelijk nieuwsberichten over attracties om te zien of we ervan kunnen leren. Van deze berichten waren we op de hoogte. Het is geen aanleiding om het huidige plan van aanpak aan te passen."

De RMC-coaster in Walibi komt op de plek van de oude houten achtbaan Robin Hood. Op 1 juli 2019 moet de opening plaatsvinden. "We kijken daar heel erg naar uit", besluit de voorlichter. Robin Hood is nog tot en met de herfst van 2018 operationeel.

ZIE OOK: Einde van houten achtbaan Walibi Holland nadert

Reacties