Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Exclusieve rondleiding: achter de schermen van spookhuizen Walibi

11-08-2018, 20.35 uur

Walibi Holland organiseert komend najaar een exclusieve rondleiding achter de schermen van de Halloween Fright Nights. Nieuwsgierige halloween-liefhebbers krijgen op donderdag 27 september de kans om een kijkje te nemen in drie spookhuizen: Jefferson Manor, The Villa en The Clinic.

Deelnemers krijgen uitleg over de bouw van een haunted house en de werking van schrikeffecten en licht- en geluidsinstallaties. Er zijn geen acteurs aanwezig. Ook worden de grimeruimte en het kledingmagazijn voor één keer opengesteld voor publiek.

Naast de 'guided backstage tour' kunnen bezoekers presentaties bijwonen van onder meer entertainmentmanager Bianca Leemrijse van Walibi Holland, marketingdirecteur Manuel Prossotowicz van Movie Park Germany en John Ruisch van de Leisure Expert Group. Ruisch stond jaren geleden aan de wieg van het succes van het halloween-event in Walibi. Hij was één van de bedenkers van mascotte Eddie de Clown. Ook werkte hij mee aan spookhuizen als The Villa en Psychoshock.

De bijeenkomst - onderdeel van pretparkbeurs Euro Attractions Show in Amsterdam - duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Het evenement is bedoeld voor professionals uit de recreatiewereld. Er hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje aan: een entreebewijs kost 115 euro, inclusief busvervoer van en naar evenementencentrum RAI Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van branchevereniging IAAPA.

Spookhuis The Villa draait om bekende scènes uit klassieke horrorfilms. Jefferson Manor staat in het teken van geestverschijningen. In The Clinic worden 'slachtoffers' vastgebonden op een brancard. Vervolgens maken ze hun eigen dood en begrafenis mee.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be