Walibi Holland

Exclusieve rondleiding: achter de schermen van spookhuizen Walibi

11-08-2018, 20:35 uur | Reacties

Walibi Holland organiseert komend najaar een exclusieve rondleiding achter de schermen van de Halloween Fright Nights. Nieuwsgierige halloweenliefhebbers krijgen op donderdag 27 september de kans om een kijkje te nemen in drie spookhuizen: Jefferson Manor, The Villa en The Clinic.

Deelnemers krijgen uitleg over de bouw van een haunted house en de werking van schrikeffecten en licht- en geluidsinstallaties. Er zijn geen acteurs aanwezig. Ook worden de grimeruimte en het halloweenkledingmagazijn voor één keer opengesteld voor publiek.


ZIE OOK: Directeuren Efteling, Toverland, Disneyland en Europa-Park op pretparkbeurs in Amsterdam

Naast de 'guided backstage tour' kunnen bezoekers presentaties bijwonen van onder meer entertainmentmanager Bianca Leemrijse van Walibi Holland, marketingdirecteur Manuel Prossotowicz van Movie Park Germany en John Ruisch van de Leisure Expert Group. Ruisch stond jaren geleden aan de wieg van het succes van het halloweenevent in Walibi. Hij was één van de bedenkers van mascotte Eddie de Clown. Ook werkte hij mee aan spookhuizen als The Villa en Psychoshock.

De bijeenkomst - onderdeel van pretparkbeurs Euro Attractions Show in Amsterdam - duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Het evenement is bedoeld voor professionals uit de recreatiewereld. Er hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje aan: een entreebewijs kost 115 euro, inclusief busvervoer van en naar evenementencentrum RAI Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van branchevereniging IAAPA.

Spookhuis The Villa draait om bekende scènes uit klassieke horrorfilms. Jefferson Manor staat in het teken van geestverschijningen. In The Clinic worden 'slachtoffers' vastgebonden op een brancard. Vervolgens maken ze hun eigen dood en begrafenis mee.

ZIE OOK: Zo worden de Halloween-spookhuizen van Walibi Holland gebouwd

Reacties