Phantasialand

Themagebied in Phantasialand krijgt nieuwe muziek

09-08-2018, 18:05 uur | Reacties

In één van de themagebieden van Phantasialand is nieuwe muziek te horen. Voor themadeel Berlin werd onlangs een nieuwe soundtrack gecomponeerd. In het gebied liggen interactieve darkride Maus au Chocolat, funhouse Hotel Tartüff en verschillende kleinschalige kinderattracties.

"Het is niet alleen een centraal punt in Phantasialand, maar voor veel gasten is het ook onze entree", vertelt muziekontwikkelaar Michael Laß. "Zij moeten het dagelijkse leven meteen vergeten. Daarom is de nieuwe muziek zo divers als Berlijn zelf."


ZIE OOK: Nieuwe muziek voor vier attracties in Phantasialand

Het Duitse attractiepark schakelde de firma IMAscore in voor de nieuwe soundtrack, passend bij de omgeving en de attracties. Dat bedrijf was eerder al verantwoordelijk voor de muziek van onder meer waterbaan Chiapas, lanceerachtbaan Taron en vrijevaltoren Mystery Castle.

Laß had eerst zijn twijfels over de muziek van IMAscore. "In de opnamestudio dacht ik: het is veel te krachtig en veel te episch. Maar toen ik ernaar luisterde in het park, ontdekte ik dat dit epische stuk wonderwel bij de sfeer van de grootse Kaiserplatz past."ZIE OOK: Nieuwe muziek voor houten achtbaan Troy in Toverland

Reacties