Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Brandweerman zoekt locatie voor nieuw Nederlands pretpark

08-08-2018, 13.52 uur

Brandweerman Marcel Brinckman (59) heeft één grote droom: het bouwen van een pretpark dat in het teken staat van hulpverleners. Hij bedacht Heroland, een 'actiepark' waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om bij de brandweer, politie of ambulance te werken. Er is echter één probleem: tot nu toe is er geen geschikte locatie gevonden.

"Mijn plan voor het park is al helemaal af en ik heb ook al geïnteresseerde investeerders gesproken", vertelt Brinckman aan Looopings. "Maar ik zoek nog een plek in Nederland waar Heroland gebouwd kan worden. Het liefst iets dat centraal gelegen is, zodat hulpverleners uit het hele land er ook trainingen kunnen houden."

De Hagenees ontwikkelde zelf al een maquette voor het nieuwe park, dat een oppervlakte moet krijgen van zo'n veertien hectare. Ook bedacht hij talloze attracties. "Er komen allerlei verschillende belevingen. Mensen kunnen straks bijvoorbeeld zelf een brand blussen of zelf uitrukken met een brandweerauto." Hij wil uiteindelijk ook klassieke attracties als een draaimolen, een spookhuis en een monorail toevoegen.

Brinckman hoopt dat zijn levenswerk uiteindelijk van de grond zal komen. "Iedereen die ik spreek, vindt het een prachtig mooi idee. Maar dan moet er wel een locatie gevonden worden."



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be