Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Nieuws

Brandweerman zoekt locatie voor nieuw Nederlands pretpark

08-08-2018, 13:52 uur | Reacties

Brandweerman Marcel Brinckman (59) heeft één grote droom: het bouwen van een pretpark dat in het teken staat van hulpverleners. Hij bedacht Heroland, een 'actiepark' waar bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om bij de brandweer, politie of ambulance te werken. Er is echter één probleem: tot nu toe is er geen geschikte locatie gevonden.

"Mijn plan voor het park is al helemaal af en ik heb ook al geïnteresseerde investeerders gesproken", vertelt Brinckman aan Looopings. "Maar ik zoek nog een plek in Nederland waar Heroland gebouwd kan worden. Het liefst iets dat centraal gelegen is, zodat hulpverleners uit het hele land er ook trainingen kunnen houden."

ZIE OOK: Plannen voor gigantisch themapark naast Amsterdam

De Hagenees ontwikkelde zelf al een maquette voor het nieuwe park, dat een oppervlakte moet krijgen van zo'n veertien hectare. Ook bedacht hij talloze attracties. "Er komen allerlei verschillende belevingen. Mensen kunnen straks bijvoorbeeld zelf een brand blussen of zelf uitrukken met een brandweerauto." Hij wil uiteindelijk ook klassieke attracties als een draaimolen, een spookhuis en een monorail toevoegen.

Brinckman hoopt dat zijn levenswerk uiteindelijk van de grond zal komen. "Iedereen die ik spreek, vindt het een prachtig mooi idee. Maar dan moet er wel een locatie gevonden worden."ZIE OOK: Bouw van megapretpark Nature Wonder World gaat niet door

Reacties
Bijdrage